Newsfeed

Delvoid: Add their own flavor of psychedelia and minimalism to the hunt……

Delvoid - Swarmlife

Nearly six years following the release of their critically acclaimed second album Serene, Oslo-based progressive-rock/metal four-piece group Delvoid are back with a new full-length album titled Swarmlife. The track Third Body,

Featuring six songs spanning nearly one hour of new material, Swarmlife is set for release on July 2nd and sees Delvoid moving away from the slow, morose and orchestral soundscapes present on Serene to embrace a more psychedelic and progressive rock sound. The track Third Body,

Hailing from the outskirts of Oslo, Delvoid is an alternative rock band with energetic and evocative live shows. Delvoid’s sound consists of noisy sound walls, vulnerable melodies, and mammoth-sized riffs. They chase the same white whale as Tool and Sigur Ros, but add their own flavor of psychedelia and minimalism to the hunt. The track Collapsist,

Delvoid has released two studio albums and an EP.

Delvoid consist of:

Alex M. Delver

Lead vocal, guitar

Magnus Andersen

Bass, backing vocals

Espen Th. Granseth

Drums, Percussion, Vibraphone, backing vocals

Erik J. Halbakken

Lead guitar, backing vocals

In 2015, they composed the soundtrack for the documentary First Contact by Johann Wildhagen, concerning uncontacted peoples of the South-American rainforest.

Later the same year they released their second studio album Serene, a 75 minute semi-orchestral beast, which received great reviews from international music critics. Serene featured a plethora of guest musicians including the acclaimed violinist Ole Henrik Moe and several classical musicians of the Oslo Philharmonic Orchestra.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*