Newsfeed

Oxblood: Both prolific and creative in developing a sound on its own terms…..

Oxblood Forge - Decimator

Doom-anchored heavy metal quartet Oxblood from Boston will release third full-length album Decimator on June 18!

Though in existence for a mere five years, Oxblood Forge has proven both prolific and creative in developing a sound on its own terms. Doom metal has been, and continues to be, a significant part of the band’s sound, but heavy metal is the unifying element. On Decimator, the band’s metal roots are on full display. Big hooks and heavy riffing built on a robust metal foundation is what Oxblood Forge brings to the table in 2021 with Decimator.

Track Listing:

1. Into The Abyss

2. Decimator

3. Forged In Fire

4. Spirit Of Vengeance

5. Mortal Salience

6. Until the Gods Return (Hunt You Down)

7. Screams From Silence

8. Sorceress [Angel Witch cover]

9. Ironbound

Photography by Evil Robb Photography

All songs written by Oxblood Forge except Sorceress By Kevin Heybourne Copyright EMI Music Publishing Ltd originally by Angel Witch.

Line-up:

Ken Mackay – Vocals

Erik Fraunfelter – Drums, Keyboards

Robb Lioy – Guitar

Greg Dellaria – Bass

Oxblood Forge started in 2016 with the idea of playing heavy music their way, and not following the trends. Their first release, 2016’s self-titled EP, dabbled in everything from 70’s rock to the Melvins, putting out many fan favorite songs. While their second full length, 2018’s Death Dealer’s Lament presented a more unified heavier sound. Its dark and brooding riffs provided a more doom direction, but still heavily focused on hooks and songwriting.

During this time, played in front of audiences all over New England, opening for national acts such as Unearthly Trance, Conan and Mothership. They were also invited to play Doom Over Toronto II festival, in addition to the first annual New England Stoner Doom Festival.

Oxblood Forge shifted gears stylistically with their split with Mourn The Light, embracing the metal of their youth, while keeping to their doom roots.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*