Newsfeed

Suidakra: With decidedly fresh breeze…..

Suidakra - Wolfbite

The German Celtic death metallers Suidakra have just finished working on their new album Wolfbite and is set to be released on June 25th via MDD Records!

With 25 years on their shoulders, the band present us a mixture of their entire past work with a decidedly fresh breeze, giving the impression that Suidakra has virtually risen from a youth fountain! The track Conlaoch,

SuidAkrA is a Celtic metal band from Germany founded in 1994. The name SuidAkrA is founder Akadius Antonik’s first name written backwards. Their lyrical and musical concept deals with the Celtic mythology and stands in close collaboration with the Belgian artist Kris Verwimp, the creative head for the lyrical concept and artwork.

After 25 years of band history and 12 studio albums, SuidAkrA has become a flagship in the German metal scene. In about 500 shows, the band constantly played tours around the globe. They played numerous European tours, 5 North American tours as well as in South America, China and India. After a festival in the Indian metropolis, Bangalore in 2012, Arkadius Antonik spent a week on the behalf of the German Goethe institute to support regional musical projects.

With their 3rd Indian tour in 2014 SuidAkrA became the first Metal band ever that performed shows in 6 different cities in India. This was accompanied by a large public and media interest, such as the German station ZDF that broadcasted a Suidakra tour documentary in ther show called Aspekte.

SuidAkrA is signed by the label MDD Records. In November 2019 they released a 25th anniversary album called Echoes Of Yore with re-recordings of their classics.

While Pagan metal bands seem to be popping up around every corner lately, trying to conform to current trends instead of coming up with ideas of their own, SuidAkrA have stayed true to the sound that they have become known for since 1994. Combining fast melodic death metal, Irish folk music, and a torrent of harmonies, they prove time and again their ability in blending several different influences to create their unique sound.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*