Newsfeed

Ruttenskalle: With new band name!

Ruttenskalle – Time To Kill

The solo act Oldskull, from the Portuguese musician/producer Paulo Soares, just changed name to Ruttenskalle.

The main reason behind this name change, it’s the knowledge of the existence of an already existent band also called Oldskull (from Thailand).

«Since this is a new project, which was announced about a month ago, with the release of just a single in the format of digital release (and music video), this was the right thing to do at this early stage, and also to avoid possible future mishmash with Thailand’s act».

The new and definitive name is Ruttenskull and also new logo art is created by Paulo Soares himself. Ruttenskull means Rotten Skull in Swedish language.

Ruttenskalle is an Old School Death Metal project, created in 2020 by the Portuguese musician/producer Paulo Soares (Rageful, Torn Fabriks). The upcoming self-titled debut will consist in a 10-track release, inspired by the Old School Swedish Death Metal scene from the 90’s (Entombed, Dismember, Unleshead) but the release format is still unknown, as the project is currently seeking for a label to release. The track Time To Kill,

Paulo Soares is an old-school metalhead, known in the underground Portuguese metal scene for his work as a drummer and producer in some local bands such as Rageful (formerly Wall Of Death) ) and Torn Fabriks, but he is also a skilled multi-instrumentalist/vocalist who have been doing some work at his own music studio (Oldskull Sound Studios)

The idea behind the creation of this project has some years old, but only now, due to the current pandemic world situation, was possible to him to properly re-record some old demos and write new songs, with the goal of releasing a full-length Album.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*