Newsfeed

Syns: Transformed his bedroom in Antwerp into a synthesizer laboratory!

Syns – Speak The Same

Today we offers music that are not common on Permafrost as the music is synth pop!

The Belgium-based solo artist Syns premieres his new single and music video Speak The Same on all digital platforms. After years of rocking out on the bass-guitar with acts like postpunk band HunterStreet, Kasper transformed his bedroom in Antwerp into a synthesizer laboratory. His excess concepts were the start of solo project Syns. With rock in mind, he produces songs filled with analog synth violence, supported by danceable drum machine sequences.

Syns is an audiovisual project, where music combines with filmmaking in a unique way. Debut single Speak The Same is now released with the short-film, which translates the song’s theme of inner-conflict to a sci-fi setting. Together with collaborators the song was sculpted and eventually adapted to the short-film by international art collective Bruut Collective which is now released with the single.

Syns’ day-job as filmmaker also results in a well-filled YouTube channel, which was started over three years ago. At first the platform was only used to release music, but recently it has been growing with all kinds of synthesizer related experiments. By the end of March, a remix-initiative with multiple other musicians of different genres will be launched. These collaborations will be broadcasted online as an alternative to a live-show.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6869 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*