Newsfeed

Misfire: Has had ample time to write music and a second album….

Misfire – Sympathy For The Ignorant

I usually have little sympathy for the ignorant, who speaks about everything possible without have even the slightest knowledge usually. On exception from this is the album Sympathy For The Ignorant with Misfire. They that have my fully sympathy! Stream from this location until Sunday.

In 2004 at the age of 13 and 14 drummer James Nicademus and Guitarist/Vocalist Jay Johnson formed what ended up becoming the thrash metal band Diamond Plate. In 2007 Jay left that band and has since released multiple solo projects. Diamond Plate went on to be signed to Earache Records for 2 albums and played multiple tours and shows with Overkill, Death Angel, Testament, Megadeth, D.R.I. and many more. The track Skin Of Mirros,

Fast forward to 2018.  James Nicademus, Tommy Denniger of End Of Sanity, and Sean Coogan of Vitrial formed Misfire. Shortly after Tommy decided to follow a different path so James called the only man for the job. His old friend Jay Johnson.  A decision that would ultimately solidify Misfire`s line up. The track He Said, She Said,

Misfire have since been active and have opened for Iron Regan, Sacred Reich, and more. Their debut album Sympathy for the Ignorant releases May 1st 2021 in partnership with Fracture Studios. The track Red Flag,

If there is one benefit to covid-19, Misfire has had ample time to write music and a second album will be recorded in the very near future. So stay tuned and stay heavy!  

Misfire is:

Jay Johnson – Vocals and Guitar

Sean Coogan – Vocals and Bass

James Nicademus – Drums

Misfire is FFO: Anthrax, Condition Critical, Havok, Exodus,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*