Newsfeed

Motorjesus: With high-octane music mixture…..

Motorjesus - Hellbreaker

Motorjesus release new album Hellbreaker on 9th April, out via AFM Records. The title track Hellbreaker,

Motorjesus are playing a high-octane mixture of classic heavy metal and dirty hard rock. The band is pretty active in the German live scene since the early 2000s. They already played numerous tours with bands such as Motörhead, Anthrax, Prong, Mustasch and many more. They also played lots of live festivals like the famous German Summer Breeze Festival or the Rock Hard Festival. The track Dead Rising,

Their last studio album Race To Resurrection hit the German Album Charts at #41 which was their highest position in Germany’s Media Control Charts so far. For that album they also played numerous shows, a headliner tour and a support tour with the Swedish rock act Mustasch in 2019. After that they released their first live album “Live Resurrection” in 2020.

Despite the fact that Motorjesus is one of the longest running German bands in their genre, they are still pretty much down to earth and no rock star allures are found. They simply love Rock’n’Roll and celebrate the music. Their love for 70s muscle cars also shows in their artwork and the Motorized Jesus has established as their band mascot in their cover-artworks over the past years.

The Corona pandemic sadly affected Motorjesus’ ability to perform live, but instead the band then focused on a new album which will be out now under the name Hellbreaker. It’s their 7th studio album so far. For the new album Motorjesus –   tried to write a compact and explosive Hard Rock album with no ballads involved this time. Songs like the burning Car Wars or the fuel driven Dead Rising  have a slightly more punk based Rock’n’Roll drive to it, while other songs like the metal forging Hellbreaker or the epic Lawgiver are more true to their 80´s heavy metal roots from Judas Priest to Iron Maiden.

But there also are some traditional Motorjesus –   tunes, e.g. the opening track Drive Through Fire or the groove laden Firebreather that stay true to their well-established brand of metal, classic rock, stoner and other influences. The most important thing is that the fists can be risen and the crowd is singing along.

 Also the new line up – especially new guitarist Patrick Wassenberg – brought in some new influences, burning solo guitars and a look to new frontiers in songwriting. But nevertheless the boys from Motorjesus still stay true to themselves and they are now ready to hit the road again with their new album Hellbreaker.

Let the motor run! Motorjesus –  – Heavy Rock, Mönchengladbach, since 1992

Chris Howlin Birx (Vocals), Andy Peters (Guitars), Patrick Wassenberg (Guitars), Dominik Kwasny (Bass), Adam Borosch (Drums)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*