Newsfeed

The Last Martyr: With song written by newcomer in the band…..

The Last Martyr - Hindsight

Melbourne-based heavy outfit The Last Martyr will be returning in 2021 with new single, Hindsight, a fierce tune with bounce that almost makes you forget that you allowed yourself to be manipulated. This will be their first release from their upcoming EP, Purgatory, produced by Chris Lalic of Windwaker and set to be released in September.

An early demo of Hindsight was written by newcomer to the band, Ricky Andres (bass), bringing a modern electronic and nu-metal influence to TLM’s heavy rock sound. The lyrics were largely downloaded straight to paper in the studio amidst vocalist, Monica, processing a friendship breakdown.

Hindsight, is The Last Martyr’s first single since releasing single, Like A Ghost, in late-2019; A track that well and truly thrust the four-piece into the spotlight.

Like A Ghost, achieved global radio play, national rotation on Triple J Unearthed, and landed TLM on several end-of-year lists including a spotlight on Triple J’s The Racket, who named them one of 5 coolest bands to emerge in 2019, as well as on Triple M Hard n’ Heavy, who declared The Last Martyr one of the top 10 heavy bands to watch in 2020.

Using downtime during the COVID-19 pandemic to write and record new material, The Last Martyr are ready to unleash in 2021 with new music, videos and show announcements that will demonstrate why they are a force to be reckoned with.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*