Newsfeed

Codger Lingus: Insubordination to song and sound…..

Codger Lingus – Codger Lingus

Codger Lingus is a planet orbiting through spaces of sounds and vibrations and created by 3 people from different places of mother earth. Insubordination to song and sound – because song is sound is king. Terrestrial home base is Ins/BE/Switzerland. The band describe themselves as psych-prog-space-fart-rumpel-stonercore.

The band states, «Codger Lingus was founded in 2012 by Matze and Arne, two german guys who accidentally found each other at the bottom of swiss lakeland. In nights after nights spent in cellars, attics and living rooms they began to develop their own soundgalaxis. Since the beginning there is just a single faith set: the song is king – it gets what it requires. They didn’t and still don’t care about genres and drawers to fit in. Six years ago Tinu at the bass joined in. feeling completed as a band they continued to work out their sound. now listen to it – here we are, this is us!«C».

«Ladies and gentlemen, start your engines. We hereby proudly announce the liftoff of our first record. It is now available as download on all platforms like Apple Music, Spotify and whatsoever. Physical records in black or colored vinyl will be soon available in your record store.Thank you to all of you who supported us in the last months and years to make this project come to life. …oh, and there will be a hell of a release party as soon as circumstances allow. …».

Tracklist:

1. Into The Ground (5:01)

2. Appletrees (4:40)

3. Quasar (6:28)

4. Trainlights (8:07)

5. Angels Were Murdered By Inquisitors (14:19)

6. Erebus (14:16)

Total Time 52:51

Line-up:

Mathias Marx – guitars, vocals

Arne Jahn – drums

Tinu Lobsiger – bass

  With

Aaron Goldsmith – synths

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*