Newsfeed

Switchblade Jesus: Soon to be available on the ever classic cassette…..

Switchblade Jesus Death Hymnes

Some musicians come up with creative and quirky band names, and Switchblade Jesus is among these.

Out of the tar pits of stagnation comes the border crossing bastard child of stoner doom, thrash, and death metal: Switchblade Jesus. The Corpus Christi (Texas) outfit a heavy concoction of energetic thrash metal laced with death metal brutality and clinical technicality, that will engulf you in the pit and leave you breathless. Having stirred considerable interest in the rock and metal circles. The track Behemoth,

Switchblade Jesus hopes you’re ready for the re-release of their acclaimed album Death Hymns, soon to be available on the ever classic cassette.

Formed in 2010 and consisting of Eric Calvert (lead guitar/vocals), Chris Black (bass) and Jon Elizondo (drums) the group is on a mission of blending classic thrash metal, old-school death metal and modern technicality and tones into a wicked headbanging brew. But do not let their already-burgeoning barrage of furious riffs fool you. Amid the curiosity, Switchblade Jesus is laden with weighty grooves and vintage stoner vibes. The title track Death Hymnes,

Switchblade Jesus manage to harness their bold mix into recognisable structures and meaningful songs throughout that do not shy away from catchiness and, quite importantly, do not fall into the trap of being just basic heavy metal. Fans of rock, doom, metal, and everything in between can find their groove in Switchblade Jesus. Finding their spot on the official Apple Music Playlist, and sharing the stage with beasts such as Behemoth and Gwar, Switchblade Jesus has earned accolades in spades. The track Sorched,

Death Hymns is a powerhouse of an album that takes all the doom, rage, riffs, and rhythm and packs it into a 27 minute unrelenting experience where there is no lull, only groove. A reckless and weighty album fit for any true fan of heavy music.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*