Newsfeed

Forever Autumn: Elegant in its simplicity, fragile in its beauty….

Forever Autumn – Hail The Forests Dark

Avant-Garde entity Forever Autumn will be releasing their 4th masterpiece Hail The Forest Dark on September 3rd 2021. The album features a guest appearance from Aaron Stainthorpe of the legendary doom band My Dying Bride.

Mastermind Autumn Ni Dubhghail comments on the album: «This work is intended as a temporary departure from traditional Forever Autumn. It is a way to highlight the Black and Doom so underlying present in all Forever Autumn work. This is not a new direction, but an artistic expression. Forever Autumn remains dedicated to the vehicles of Acoustic Doom, Blackened Death Folk, et alia.  Thank you for your continued support».

Bandcamp Forever Autumn.

https://foreverautumn.bandcamp.com

Forever Autumn’s humble genius Autumn Ni Dubhghail abandons any and all prenotions of tradition. Intertwining elements from a vast swath of genres, this acoustic doom outfit is inspired by ancient Celtic, Slavic, and other European folk music, Forever Autumn masterfully crafts a raw sound that breaks down any generic barriers or borders.

Like seedlings scattered throughout the forest by the mere forces of nature, Forever Autumn’s imaginative sound grows with an organic sense of whimsy, cultivated within the vast influences of our megacosm.

Ni Dubhghaill began composing Forever Autumn’s haunting music in 2000 and unleashed the band’s self-titled debut in 2001. Since then, Forever Autumn released seven more studio offerings and has appeared on numerous compilations. Ni Dubhghaill plays guitar, balalaika, bodhran, doom drum, rattle, and cello across Forever Autumn’s recordings, in addition to contributing a wide breadth of vocal expression that ranges from melodic singing to screams, howls, and chants. Cellist Jon McGrath joined Forever Autumn in 2008 and has been a stalwart complement ever since; together, he and Ni Dubhghaill create music that is, as Doom-Metal.com put it, «elegant in its simplicity, fragile in its beauty».

Forever Autumn’s new recording Hail The Forest Dark continues the band’s enchanted musical tradition. The EP puts forth an elegance that cannot be matched or rivaled by any musical contemporary, taking fans on an adventure that is rife with excitement, drama, and unbridled craftsmanship.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*