Newsfeed

Liholesie: Music of dark woods, forgotten tribal rituals and spiritual quests….

Liholesie - Shamanic Twilight

Liholesie is an old Russian ethno-ambient act, with the first demo released in 2002. And now it is high time for a new chapter in the project’s history with the new album Shamanic Twilight. That’s the music of dark woods, forgotten tribal rituals and spiritual quests, somewhere in between Nordic folk, darkwave and ritual ambient. 

Infinite Fog Productions set June 4th, 2021 as international release date for 6th full-length album of Russian ethno-ambient act Liholesie – Shamanic Twilight. The first single Thousands Of Pathways,

An endless world stretches along the path of a wanderer. Thousands of trails run not only on solid ground underfoot, but also through main streams and rapids of the wayward rivers, striving to carry a daredevil into their depths. Sometimes they take the wanderer down to the underworld or take his soul to the skies with the smoke of a ritual fire.

The border between the worlds is thinning in the fog and the twilight… A shaman is the only one who is able to travel along a thousand paths, and return back on a narrow path known only him alone. But the time will come, and his soul will stop wandering between the worlds. Spreading its gray wings, his soul will be carried away along the path known only him alone.

The upcoming album Shamanic Twilight will tell you about it. Folk instruments and ethnic percussion will bring you back for thousands of years and plunge you into the atmosphere of shamanic rituals and visions. Twilight is upon… the fire is burning out, the shamanic drum is beating… There are thousands of paths in the smoky haze.

Track listing:

01 From Roots To Branches

02 Thousands Of Pathways

03 Flame In The Backwoods

04 Sorrow Of The Depths

05 Visions Quest

06 Shamanic Twilight

07 The Night After The Ritual

08 Deep Of Predawn Skies

09 Gray Wings

Liholesie is a sophisticated Russian ethno-ambient act, whose first demo was released back in 2002. From 2004 to 2008, Liholesie released four albums and a split with several metal bands. The project’s music underwent changes from epic folk ambience to more ritual atmosphere, so Liholesie became one of the most famous Russian ambient projects, whose audience included the fans of different styles, from black metal to neo folk.

Then there was a period of silence, which ended only in 2016 with The Fog of Transition full-length album. It was the music of untouched nature, lucid dreams and shamanic trips inspired by a journey to the Altai Mountains.

In 2018 Liholesie released the EP Fables. It varies from the previous works in more cinematographic sound and mood, continuing to explore new horizons of ethnic and ritual music.

And now it is high time for a new chapter in the project’s history with the new album Shamanic Twilight. That’s the music of dark woods, forgotten tribal rituals and spiritual quests, somewhere in between Nordic folk, darkwave and ritual ambient.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*