Newsfeed

Pale Mannequin: Leans towards heavier and more energetic compositions…..

Pale Mannequin - Colours Of Continuity

With name as Tomasz Izdebski, Grzegorz Mazur, Dariusz Goc and Jakub Łukowski it is highly likely that it is a Polish band! And yes, Pale Mannequin is a Polish quartet from Warsaw. The album Colours Of Continuity was released some days ago.

«After a well-received debut album (Patterns In Parallel, 2018), the band is ready to release their second album titled Colours Of Continuity. Work on the latter was a much more collective effort than the debut and leans towards heavier and more energetic compositions».

«Rarely can we understand and interpret things without a good perspective. Colours Of Continuity is an album inspired by how things in life lead to one other, as well as our restless efforts to categorize them and our surrounding reality».

Pale Mannequin formed in 2016 initally as a solo project of Tomasz Izdebski and subsequently joined by Grzegorz Mazur, Dariusz Goc and Jakub Lukowski. to form a 4 piece band. All of whom have the same musical taste inspired by Katatonia, Riverside, or Opeth, to create material for the debut album.

Tracklist:

1. The Sleeper (4:22)

2. Inkblot (5:47)

3. Scattered (4:08)

4. Most Favourite Trap (5:46)

5. Inertia (8:29)

6. Maniac’s Mind (5:04)

7. Colours Of Continuity (10:51)

8. In Mono (6:02)

Total Time 50:29

Line-up:

Tomasz Izdebski – Vocals, Guitars, Synths

Grzegorz Mazur – Vocals, Guitars

Dariusz Goc – Bass

Jakub Łukowski – Drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*