Newsfeed

Tough On Fridays: With a melodic tapestry filled with a kaleidoscopic swirl of colors…..

Tough On Fridays – Cabin Fever

Tough On Fridays released their new single Cabin Fever via Golden Robot Records on 3rd May. It will be available on all digital platforms.

Well-seasoned performers throughout the Texas music circuit, grunge-pop-rockers Tough On Fridays have kept the momentum flowing over the last 5 years. The band has been turning heads and gaining throngs of fans for their ability to artfully smash together pop, indie and grunge into their own brand of infectious, in-your-face rock ‘n roll. 

Melding pounding drums with dynamic guitars, Tough On Fridays`s Cabin Fever is a melodic tapestry filled with a kaleidoscopic swirl of colors. Hard-hitting in itself, the melody suspends you in mid-air, however, it is Caleigh Oceguera’s elegant execution of painful lyricism that pushes you over the point of no return. Soothing with an underlying desolation, Cabin Fever is a harmonic cascade of spine-chilling, soul-stirring music.

Tough On Fridays have come to be known for their enthusiastic live shows. Caleigh (songwriter/guitar/vocals) and Carly (bass/vocals) pair up to create an alluring energy that the music scene has not seen in many years. This energy combined with their fresh sound leads Tough On Fridays to really stand out among the crowd.

With their reputation for captivating their fans and their consistent delivery of great music, Tough On Fridays has been able to keep both music critics and fans alike enthralled.

The chaos of 2020 could not slow down the runaway train that is Tough On Fridays. A string of singles and their full-length album A Fantastic Way To Kill Some Time provided raw emotions and a powerful modern grunge-rock sound. The album showcases the most mature and well-rounded Tough On Fridays to date, showing real commitment to their growth and progression.

Their hard work has not gone unnoticed, bringing in attention from record labels as well as fans. Tough On Fridays has recently signed to Golden Robot Records out of Sydney, Australia to take their sound international. Their drive is unending, don’t miss out on what comes next!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*