Newsfeed

Vlad Tepes: With abrupt rhythmic and unexpected changes…..

Vlad Tepes - Valses Elementales

Vlad Țepeș was an army commander and prince of the Principality of Wallachia in present-day Romania in the years 1448, 1456–1462 and 1476. The nickname Dracul comes from his father’s membership in the Dragon Order, a knightly order formed in defense of the Ottoman Empire. In addition Vlad Tepes is a fascinating band from Argentina.

Valses Elementales (Elemental Waltzes) is the last effort from the Argentina band Vlad Tepes, and the band plays psychedelic/ space rock. But, Vlad Tepes music is also mystical, eccentric and very peculiar in a good way! The album was released April 2.

Vlad Tepes is hailing from Buenos Aires, Argentina. They formed in 2005 comprised of Maximiliano Oyarzabal (vocals, bass), Jonathan Lopez Barrios on guitar, drummer Andrés Bonetto and Sebastián Moreiras on percussion.

The band’s music incorporates a wide range of influences coming from the psychedelic and space rock, jazz, blues and funk genre. Overall with a proper portion of sound experimentation and improvisation. The compositions are characterized by the creation of changing climates achieved by complex instrumental arrangements, abrupt rhythmic and unexpected changes.

Vlad Tepes really started all engines in 2010 with an EP called Salidas Simples, accompanied by an extensive tour along the Atlantic coast with more than 20 shows. In 2014 they launched the full-fledged album Extasis En Tus Venias (Ecstasy In Your Veins), a highly anticipated production for the band’s career, carried out in the mythical Panda Studios under the production of Fran Marafioti.

Two years later came the album La Peste Del Ocio (The Plague Of Leisure ),

Tracklist

1. Hasta que salga el sol (4:25)

2. Parecen falsos (4:38)

3. El bache (4:58)

4. Alguna vez (4:29)

5. Gilonio (5:39)

6. Uranus (2:35)

7. Ahora (9:56)

8. Tremenda situación (3:07)

9. Seguridad (7:47)

Total Time 47:34

Line-up

Maximiliano Oyarzabal – bass, vocals, violin

Jonathan López Barrios – guitars, Mellotron, programming

Andrés Bonetto – drums, electronic drums

Sebastián Moreiras – electronic drums, percussion

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*