Newsfeed

Lycanthro: From the great white north…..

Lycanthro - Mark Of The Wolf

Lycanthro is a heavy power metal band hailing from the capital of the great white north Ottawa Ontario. The band will release the album Mark Of The Wolf due out June 4th via Alone Records. The track Crucible,

The band is a blend of classic metal and power thrash. For fans of bands like Judas Priest, Saxon, Blind Guardian, Helloween, Manowar.

The album was mastered by Jack Kosto guitarist in Seven Spires, and the band brought in a professional chamber choir for the song Fallen Angels Prayer.

«The album was recorded at Wolf Lake Studios in Lac-des-Loups, Quebec. It’s a unique experience to record there as essentially, it’s a studio in a cabin in the woods. The area is very atmospheric and there’s aren’t that many outward distractions around so the band could be productive and focus on the music. It’s was like a camping trip mixed with the recording».

Mark Of The Wolf is a combination of old and new songs; back in 2017, Lycanthro released a four-track demo that received great feedback, but the quality left something to be desired. Three of those four tracks Crucible, Into Oblivion and Ride The Dragon are included in this new offering. Old fans will enjoy the improved production and new fans will probably be sucked into the mythos of the band.

«This album is a diverse listening experience. Even though everything in one way or another is under the umbrella of Power or Thrash metal, there is something for everyone on here in terms of melodic metal (except for screams haha). There are soaring high vocals, epic guitar solos, lots of harmonies, heavy chugging riffs, a few odd instruments, and even a breakdown or two. We firmly believe in making a diverse listening experience and this album is no different, there’s something everyone on this album», states Lycanthro.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*