Newsfeed

JamArt: The music ebbs and flows around shades of melodic and heavy, progressive songs…..

JamArt - Wanted Dead

The band JamArt states, «The sound reaches your mind, it is no longer a sound. Gone through a universe of change, frequencies, and adaptions. Translates into an understandable, recognizable feed which your inner self can now interpret».

Australia’s latest musical act, Jamart announces the debut self-titled album, set for release on August 13th, 2021.

Written and recorded through 2020 and 2021 at Vision Rehearsal Studios, the album encapsulates a whirlwind of adventurous creativity dubbed mystic metal where the music ebbs and flows around shades of melodic and heavy, progressive songs blended with dynamically charged landscapes and sounds.

The album was mixed and mastered by John Prosser with artwork handled by Arif Rot from WormRot. The first single Wanted Dead.

On the release of his new project, creative mastermind Ersh On states: «So relieved to give a piece of me to everyone through this album».

Hailing from Perth, Australia, JamArt is an up-and-coming metal/alternative project with a penchant for writing infectious tunes and relatable narratives. Led by creative visionary Ersh On, JamArt gigs and records constantly, keeping fans engaged.

JamArt is greatly influenced by real life, drawing inspiration from personal experiences, allowing the music to invoke strong emotions in people. Apart from invoking emotions, JamArt also seems to have a unique and innate competency to ingeniously present music in multiple styles, all while maintaining a consistent brand, one of the factors that make Jamart one to keep an eye out for. JamArt is looking forward to touring in the future with more music, reaching out to more fans and listeners.

With big dreams and plenty of energy to spare, JamArt seeks to positively influence society with its music and is well on its way to becoming one of the most uniquely phenomenal bands in our generation!

Tracklist:

Wanted Dead

Cuxt

War King Cross

Public Killing

Disgrace

Djinn

Canvass Black

BanCkull

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*