Newsfeed

Shotgun Mistress: With internationally renowned death-metal demon guitarist…..

Shotgun Mistress – Bleed Me Out

It has been a great start for the Shotgun MIstress with the first single already landing at #1 on the Australian iTunes Rock Single Charts and getting up to #20 on the Australian iTunes Overall Single Charts! Melbourne based rock band Shotgun Mistress release their first track for 2021, Bleed Me Out, out now via Crusader Records, and the single contains explicit lyrics.

Bleed Me Out is an explosive dose of pure indie contemporary hard rock that reaffirms the band’s trademark style. After a year of remarkable chart and radio play gains, the Mistress has solidified its position at the vanguard of Australian rock. Bleed Me Out is set to repeat the considerable impact of previous singles; Save Me From Myself (#1 iTunes Rock Charts), Glorious Machine (#1 iTunes Rock Charts) and Collide (#4 iTunes Rock Charts) initiating an outpouring of Shotgun Mistress fever in anticipation of their forthcoming debut album.

Blistering and intense, Bleed Me Out yet again displays the band’s masterly command, a veritable rock juggernaut with a seemingly limitless reserve of dynamism, songwriting expertise and sheer power. The stark visual imagery of the lyric accords with the pummelling rhythm section and the hyperkinetic, mind-bending fire of the guitars—feats of spellbinding dexterity performed by the band’s world-renowned guitarist Matt Wilcock (voted top 100 metal guitarists of all time). Bleed Me Out confirms Shotgun Mistress’s flightpath—a soaring trajectory straight up to the next level to launch an unstoppable presence onto the global rock stage.

Shotgun Mistress was formed by Matt Wilcock (The Berzerker, Akercocke, Abramelin), an internationally renowned death-metal demon guitarist best known for playing at light speeds. He hooked up with “Diamond” David Lee on drums to jam out LA Strip-era rock. Ben Curnow (EARTH) joined on bass along with vocalist Glenn Patrick (of Collegians, featuring members of Pseudo Echo and Invertigo).

Shotgun Mistress was the first Australian band to join Golden Robot’s metal label Crusader Records.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*