Newsfeed

Dirkschneider & The Old Gang: Eyes and ears open probably great things happen…..

Dirkschneider & The Old Gang - Face Of A Stranger

It’s not too very often that the names of the people involved alone are enough to document the great importance of a new project. DATOG, short for Dirkschneider & The Old Gang, consists of Accept / U.D.O. / Dirkschneider frontman Udo Dirkschneider and his longtime companions Peter Baltes (bass; ex- Accept), Stefan Kaufmann (guitar, ex- Accept, U.D.O.) and Mathias Dieth (guitar; Sinner, U.D.O.) as well as Udo’s son Sven Dirkschneider (drums; U.D.O., Dirkschneider) plus singer Manuela Bibert. If these names don’t make your mouth water, figuratively speaking, then you have missed out on the past 40 years of German metal history.

Dirkschneider & The Old Gang have released new single Face Of A Stranger, out now on AFM Records.

The best thing about Dirkschneider & The Old Gang, however, is that although the new project is musically in the tradition of it’s legendary predecessors, they are currently working on brand new songs. The video clip of the first number, Where The Angels Fly, can be found on YouTube since September 2020, the second video, Face Of A Stranger, was released on the internet on April 29. 2021, followed by a third clip Every Heart Is Burning on May 28, 2021. Then on August 27, 2021, a single with all three songs will hit the stores as a CD, a12″ vinyl and a download. So eyes and ears open, here you can expect great things!

Line-up:

Udo Dirkschneider – Lead Vocals / Backing Vocals

Peter Baltes – Bass / Lead Vocals / Backing Vocals

Manuela Bibert – Lead Vocals / Backing Vocals

Stefan Kaufmann – Rhythm Guitar / Backing Vocals

Mathias Dieth – Lead Guitar / Backing Vocals

Sven Dirkschneider – Drums / Backing Vocals

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*