Newsfeed

On Atlas` Shoulder: With uplifting, memorable melodies, an impressive vocal…..

On Atlas` Shoulder - Hyperion

On May 14 the ambitious Frankfurt-based formation presented the new high-quality music video for the song The Executioner, released as the 4rd single from the upcoming album Hyperion. That album will be officially released on June 18, 2021.

The wait is over – he’s here!

Musically, this traditional/power metal track pushes forward relentlessly and offers a memorable chorus, harmonized backing vocals, two epic guitar solos and thundering drums.

On Atlas` Shoulder comets,

«The protagonist has been sentenced to death by execution. Will he survive? The video was produced by AlphaAlias, with pyrotechnics and lights provided by NoiseToys. The song deals with the historical role of the medieval executioner, who was simultaneously celebrated and feared. He played a critical role in carrying out judicial sentences, primarily capital punishments, and was celebrated for doing so, as the latter were also seen as a main source of entertainment. At the same time, he was also avoided and feared in daily life, leading to a complex, split perception of the figure«.

On Atlas` Shoulder stands for uplifting, memorable melodies, an impressive vocal range and moving backing vocals combined with harmonized guitar riffs! Powerful solos and thundering double bass characterize the enormously beefy sound of these quickly convincing German hopefuls.

The formation On Atlas` Shoulder was founded in late 2018 in Frankfurt, Germany, by highly soulful vocalist Marius Bönisch and guitarist Ben Chadwick – completed by axeman Björn Anders and drummer Leonard Pick.

01. The Executioner 03:21

02. 5 Billion Years 03:39

03. Ruins 03:59

04. When Heavens Collide 05:55

05. Age Of Fire 02:59

06. To the Wolves 04:00

07. Flight of the Falcon 04:10

08. Interceptor, Truth Protector 03:55

09. Biohazard 03:03

10. Brothers in Arms 04:53

Total: 39:54

Line-up:

Marius Bönisch • Vocals

Ben Chadwick • Guitar & Backing Vocals

Björn Anders • Guitar & Backing Vocals

Ben Chadwick • Bass

Leonard Pick • Drums

On Atlas` Shoulder released their elevating debut album “Invictus” in June 2020, laying a strong foundation in the global heavy metal scene.

Their second full-length assault Hyperion delivers anthemic, combative and gripping material from start to finish – an exquisite album for connoisseurs and appreciators that is as very deeply thought-out as it is captivating. Hyperion will hail the world on June 18, 2021!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*