Newsfeed

Denis Stelmakh & Load: Dedicated to the theme of unrequited love..

Denis Stelmakh & Load - Broken Arrow

Denis Stehlmakh states, «Our first song together with my friends — the band Load — is dedicated to the theme of unrequited love. Sometimes those we love are absolutely not suitable for us, so the flying arrow of Cupid breaks every time about their indifference. And even knowing that the arrows may end, we still continue to shoot, without losing hope to the last». The track Broken Arrow,

Denis Stelmakh – a musician, pianist and composer from Russia, Arkhangelsk. His main musical instrument is piano. In 2011 his first composition Memories went out. In 2014 he released his first album New Beginning.August 10, 2016 he released his second album called Ambience which became some kind of experiment for Denis Stehlmakh in finding his own style.

The joint single Broken Arrow of the Arkhangelsk composer and the Moscow indie band was released on all streaming platforms on June 5. Denis Stelmakh continues his musical experiments. After vocals, symphonics, beats and ambient music in Children Of Abandoned Nests and Children of Abandoned Nests, Vol. 2, he decides to return to his roots in an unusual way – melodic piano compositions in the spirit of Jan Tiersen and Ludovico Einaudi. In the new single Broken Arrow, Denis presented his piano duet with Load keyboardist Asiya Omarova. The pure piano sound is complemented by live cajon, violin, cello and guitar performed by the Load band.

The main leitmotif of the song Broken Arrow was the theme of unrequited love. «Sometimes the people we love are absolutely not suitable for us, and therefore Cupid’s flying arrow breaks every time against their indifference. And even knowing that the arrows may end, we still continue to shoot, without losing hope to the last», says Denis about the key idea of the single.

Denis Stelmakh is a young pianist and composer from Arkhangelsk, working in the genres of neoclassical, ambient and crossover. The composer wrote soundtracks for the French short film «White Fur» and the Russian short film «Papa», for the broadcasts of the Russian TV channels  Domashny, Discovery and Ren-TV.  In 2020, more than 600 thousand people listened to his tracks on Yandex.Music.

Load is a Moscow-based music group formed in Arkhangelsk in 2017 and performs English-language songs in the genres of indie pop, alternative and neoclassical. The main leitmotif of the group’s work is musical reflections on the inner world of a person, light sadness, beauty and freedom, wrapped in a soft two-voice and harmonious sound of the violin, cello, guitar, piano and cajon. The songs of LOAD were played on the airwaves of the Russian radio stations Mayak, Nika FM, SHOCK, and in 2020 the band released their debut video «Infinite Loops», which raises the topic of fighting with oneself through the prism of a collective image of a person suffering from obsessive-compulsive disorder. In June 2021, the band will take part in the Ural Music Night festival.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*