Newsfeed

Chalk Portraits: Creates something beautiful and wholly unique…..

Chalk Portraits - Memory

Chalk Portraits is home to the ongoing ambient experiments of New Jersey-based musician Greg Kennelty. The tack Memory I,

Perhaps more so than any other creative art form, music is fluid. It is an opportunity to pour yourself into it, to mold it and create something beautiful and wholly unique. Chalk Portraits represents a shimmer of hope among the vast, dark soundscapes of ambiance. Memory, the 2nd installment of this one man ambient project, summons wide panoramas of nature: from the crumpled lands to the menacing seas, taking the listener from place to place without ever revealing when and where this unique sound came from. The track Memory II.

New Jersey-based musician Greg Kennelty, mastermind behind Chalk Portraits comments: «Memory is heavily inspired by the works of Light In The Attic-type ambient artists like Hiroshi Yoshimura, the synth magic of Mort Garson, and the music you hear in the non-country portions of EPCOT. Memory is an adventure into another space where sounds shimmer all around you». The track Memory III

There is often a misconception that ambient music is analogous to conventional background music, or elevator music. This could not be farther from the true nature of Chalk Portraits. This project aims to inspire and provide a catalyst for creativity through impressive aural environments. Memory marks steadily growing sonic diversity for Chalk Portraits and demands to be listened to with full attention. With every new turn in this masterpiece, it reveals more of its secrets and rewards the listener with a rich treasure of fascinating details.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6869 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*