Newsfeed

Devin Townsend: With a grouping of oddities and interesting material…..

Devin Townsend - Devolution Series #2 – Galactic Quarantine

As Devin Townsend announced earlier this year, he has been using the Covid downtime to work on new material for upcoming albums, and for a current lack of touring possibilities and encounters with fans on the road he decided to do a series of live albums, quarantine albums, and generally interesting projects that keep people entertained while he’s busy on his next larger releases. The series is called the Devolution Series.

Devin Townsend comments:

«So we bring to you the Devolution Series: a grouping of oddities and interesting material that I would like people to hear, but don’t necessarily want to present as a major release. The series will include all the quarantine songs and concerts, as well as various live shows from the past few years. I’m am currently deep in the writing of my new projects and am very excited to be doing so thanks for facilitating my ability to do that, and I hope you enjoy the Devolution Series».

The second release under the Devolution Series moniker will be the Devolution Series #2– Galactic Quarantine album, scheduled for June 25th 2021. It was recorded in 2020 invarious places around the world as a replacement show for the COVID affected Empath Vol 2 European Tou” and cancelled Summer festivals. It originally aired on September 5th 2020 on StageIt.com.

For a first impression of what to expect, here’s the video for Aftermath. Enjoy!

Devolution Series #2 – Galactic Quarantine will be available as Ltd. CD + Blu-ray Digipak, 180g Gatefold 2LP (incl. the album on CD) and as Digital Album.

Galactic Quarantine track listing:

1. Velvet Kevorkian (Virtually Live 2020) (02:28)

2. All Hail The New Flesh (Virtually Live 2020) (05:32)

3. By Your Command (Virtually Live 2020) (08:18)

4. Almost Again (Virtually Live 2020) (03:42)

5. Juular (Virtually Live 2020) (03:50)

6. March Of The Poozers (Virtually Live 2020) (05:25)

7. Supercrush! (Virtually Live 2020) (05:15)

8. Hyperdrive (Virtually Live 2020) (03:42)

9. Stormbending (Virtually Live 2020) (05:21)

10. Deadhead (Virtually Live 2020) (07:55)

11. Aftermath (Virtually Live 2020) (06:51,)

12. Love? (Virtually Live 2020) (05:21)

13. Spirits Will Collide (Virtually Live 2020) (04:35)

14. Kingdom (Virtually Live 2020) (05:05)

15. Detox (Virtually Live 2020) (06:20)

Devin Townsend, music news, USA,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*