Newsfeed

Dust Mice: Brimming with catchy psychedelic space rock…..

Dust Mice - Earth III

Dust Mice have released the album Earth III brimming with catchy psychedelic space rock and they adds plenty of other elements. Elements as post-punk, new wave, sci-fi and classic metal and the result is both fascinating and original. The guitars is raw, the saxophone is rather distorted and as a very good bonus the rhythm section is spaced out and good and with garage vibes.

Earth III is the new album from Dust Mice, a 5-piece Space-Garage band from the Pacific Northwest. Analog synths, distorted saxophone and raw guitar combine with a driving rhythm section to deliver spaced out garage rock with influences from New Wave Sci-Fi, post-punk, and classic metal.

Bucky states about Dust Mice, «Can’t help but compare to a favorite band of mine Spidergawd. Maybe it’s the sax solos, maybe it’s the hard rocking hooks, or maybe it’s just the strong vocal chops that keep me tapping my toes all aboard that damn Choom Wagon. Shit is off the charts fun».

Tracklist:

1. Choom Wagon (5:18)

2. Eye Make You Eye (4:02)

3. Hepatitis X (4:53)

4. Solitude (6:15)

5. Sky King (4:01)

6. Crisis On Infinite Earths (7:45)

7. Desert Bus (5:15)

8. Mountain Wizards (6:58)

Total Time 44:27

Line-up:

Patrick Seick: Lead Vocals, Synth, Percussion

Robbie Houston: Guitar, Acoustic Guitar, Backup Vocals

Nate Henry: Saxophone, Backup Vocals

Lewis Hunt: Bass, Acoustic Guitar, Backup Vocals

Zane Graham: Drums, Backup Vocals

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*