Newsfeed

Nicarus: Written in a realm between the worlds in times of both darkness and light….

Nicaru - Coal People, Coal Puppets

Nicarus is the brainchild of Tali Green and she plays guitar, bass and she sings and in addition she handle the mixing duty and as a bonus she is producer. Tali Green has released a new video for her song Coal People, Coal Puppets. The song is a remastered version from her recently released album of the same name.

Tali Green commented «I am so happy to release this video! It is one of my most personal and meaningful creations, it was the birth of Nicarus and written in a realm between the worlds in times of both darkness and light».

Tracklisting:

    We Can See Their Lies

    Are You Afraid To Die Alone

    Coal People Coal Puppets

    The Architect of Grime

    With Storms We Thrive

    The Stuff You Pack When You Are A Time Traveler

Nicarus is the brainchild of Tali Green and she plays guitar, bass and she sings and in addition she handle the mixing duty and as a bonus she is producer. Obviously dedicated to music and the very good track Are You Afraid To Die Alone is a nice taster of what she have to offer musical wise. The song is the 2nd track of Coal People Coal Puppe , an album of Israeli one-woman band Nicarus which will be released January 8,  2021.

While rock’s popularity in Israel has been in steady decline over the last couple of decades, there are still geniuses that emerge with fresh takes on the genre’s varying strands, especially on the darker side of the coin. One such talented individual is Tali Green who founded Nicarus in 2015. After the success of her début EP Holy Sun Father Spirit last year, 2021 sees the fruition of full-length Coal People Coal Puppets which was done 100% DIY.

Nicarus is the brainchild of Tali Green and she plays guitar, bass and she sings and in addition she handle the mixing duty and as a bonus she is producer. Obviously dedicated to music and the very good track Are You Afraid To Die Alone is a nice taster of what she have to offer musical wise. The song is the 2nd track of Coal People Coal Puppe , an album of Israeli one-woman band Nicarus which will be released January 8,  2021. The track Are You Afraid To Die Alone,

While rock’s popularity in Israel has been in steady decline over the last couple of decades, there are still geniuses that emerge with fresh takes on the genre’s varying strands, especially on the darker side of the coin. One such talented individual is Tali Green who founded Nicarus in 2015. After the success of her début EP Holy Sun Father Spirit last year, 2021 sees the fruition of full-length Coal People Coal Puppets which was done 100% DIY.

Nicarus’ chosen sound was born through a ton of experimentation which resulted in a fresh sound that lurks somewhere in the realms of gloomy alt-rock, doom, grunge, and elements of dark pop for lack of a better description. Green’s vocals range vastly, from delicate and breathy to buried screams, while her guitar playing weaves neat almost bluesy solos in with heavy riffing. The result draws to mind artists like Emma Ruth Rundle, Chelsea Wolfe, and Julie Christmas, while a blend of old school Nirvana or other 90s heavy rock bands seen through a unique experimental prism provides the instrumental part of the soundtrack.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*