Newsfeed

Trend Kills Ghosts: Tells about what live in the midst of Pandemia…..

Trend Kills Ghosts – Kill Your Ghosts

Brazilian power metal band Trend Kill Ghosts is preparing to release the long awaited new album. After months of production and great investment, the paulistas announce the launch of their first single, on June 3rd, which was be accompanied by the video clip recorded at London Studio.

Phoenix is the track chosen to start promoting this new work. «This song is one of the parts of the new album in which I tell about a little of what I lived in the midst of Pandemia, says vocalist Diogo Nunes, I believe that many of us went through this, through anxiety attacks and often perspective of improvement, sometimes even thinking that nothing in our life makes more sense, but that, when we can for a moment see who we are and how far we have come, we know where to draw strength and be reborn stronger and willing to show it to the world , like a Phoenix».

Trend Kill Ghosts posted on the social networks the series Studio Report, where it shows the recording of each instrument, production, creative process and comments from the members. Follow each episode on Instagram. This will be the band’s second record and will be released next semester.

Formed in 2018, Trend Kill Ghosts brings together four friends: Diogo Nunes (vocals), Rogério Oliveira (guitar), Fábio Carito (bass) and Leandro Tristane (drums), who bet on power metal / melodic metal. Carrying a message through music to inspire people to kill their ghosts and pursue their goals. The band has several references to power metal, with names like Gamma Ray, Helloween, Avantasia, Edguy, Savatage and Stratovarius.

The debut album, Kill Your Ghosts, which was released in July 2019 on all digital platforms, received great reviews from the specialized media and features cameos from Ralf Scheepers (Primal Fear, ex-Gamma Ray and Tyran Pace) in Ghost’s Revolution, Raphael Dantas (SoulSpell, Ego Abscence) and Lúcia Ricardo (ex-EvenDusk) in Promise.

Trend Kill Ghosts is preparing the release of the new album and ready to resume the shows next year, opening for U.D.O and Symphony X.

Producer: Rogério Oliveira

Recording, mixing and mastering: Flight Studio

Photography: Jéssica Marinho and Filipe Moriarty

Artwork: Lucas Pereira

Lineup:

Diogo Nunes (vocal)

Rogério Oliveira (guitarra)

Fábio Carito (baixo)

Leandro Tristane (bateria)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*