Newsfeed

Enemy Of Reality: Την Πατρίδα M’ Έχασα…..

Enemy Of Reality - Tin Patrida M' Ehasa ( I Lost My Homeland)

May 19 marks the remembrance of the Pontian Greek Genocide (1916 – 1923), one of the darkest moments in Greece’s history. Entire villages and cities were devastated. By 1923, out of 700.000 Pontian Greeks who lived in Asia Minor, as many as 353.000 were killed and almost all the rest were forced to flee to neighboring countries. This was the end of one of the ancient Greek civilizations in Asia Minor.

We will never forget…

This video Την Πατρίδα M’ Έχασα | Tin Patrida M’ Ehasa ( I Lost My Homeland) ,is dedicated to all those who have been violently forced to flee their homes and countries.

The adaptation is based on the title song from the album Mavrothalassa (Black Sea) [1999, Nitro Music] by Kostas Siamidis and includes lyrics written by Christos Antoniadis.

The band stated: We are very excited to present to you our latest work. May 19 marks the remembrance of the Pontic Greek Genocide (1916-1923), one of the darkest moments in Greece’s history. Entire villages and cities were devastated. By 1923, out of 700.000 Pontian Greeks who lived in Asia Minor, as many as 353.000 were killed and almost all the rest were forced to flee to neighboring countries. This was the end of one of the ancient Greek civilizations in Asia Minor. We will never forget. This video is dedicated to all those who have been violently forced to flee their homes and countries».

The Greek genocide, including the Pontic genocide, was the systematic killing of the Christian Ottoman Greek population of Anatolia which was carried out during World War I and its aftermath (1914–1922) on the basis of their religion and ethnicity. It was instigated by the government of the Ottoman Empire and the Turkish national movement against the indigenous Greek population of the Empire and included massacres, forced conversion to Islam, forced deportations involving death marches, expulsions, summary execution, and the destruction of Eastern Orthodox cultural, historical, and religious monuments.

Several hundred thousand Ottoman Greeks died during this period. Most of the refugees and survivors fled to Greece (adding over a quarter to the prior population of Greece). Some, especially those in Eastern provinces, took refuge in the neighboring Russian Empire.

The Allies of World War I condemned the Ottoman government–sponsored massacres. In 2007, the International Association of Genocide Scholars passed a resolution recognizing the Ottoman campaign against its Christian minorities, including the Greeks, as genocide.

Some other organizations have also passed resolutions recognizing the Ottoman campaign against these Christian minorities as genocide, as have the national legislatures of Greece, Cyprus, the United States, Sweden, Armenia, the Netherlands, Germany, Austria and the Czech Republic.

Enemy Of Reality are currently in the recording procedure of their upcoming and yet untitled third full-length album

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*