Newsfeed

Juha Jyrkäs: Kantele metal…..

Juha Jyrkäs - Sydämeni Kuusipuulle

Kantele metal artist Juha Jyrkäs has done many solo gigs since the year 2008 in his home country Finland and also in Estonia and Hungary. In streets, in private events, in bars and also some big festivals. Jyrkäs wrote the Finnish lyrics to folk metal band Korpiklaani during the years 2006-2012. At the moment Jyrkäs is writing a new music. He is also a known speculative fiction author in Finland

Juha Jyrkäs is a Finnish musical pioneer, who has replaced an electric guitar and bass with electric kantele and bass kantele in a metal album. Kantele is an ancient Finnish string instrument. Juha Jyrkäs is also a talented fantasy and horror writer in Finland.

Jyrkäs wrote Finnish lyrics to folk metal band Korpiklaani between the years 2006-2012. His previous bands are Poropetra and Tevana3. Since spring 2008, Jyrkäs has played many solo gigs in Finland, Estonia and Hungary.

Sydämeni Kuusipuulle is the debut solo album of Jyrkäs. No electric guitars, bass, keyboards, or drums used on this album. The result is still the real pagan heavy metal! The lyrics are about Finnish mythology, nature mysticism, occultism, human feelings, and sex. It was first published in the year 2019 with a limited MC edition, but in Italian label, Earth And Sky Productions re-published it on 12.2.2021 as a CD.

Tracklist:

    Poimotus

    Kymmenen kyrvän nimeä

    Otson voima

    Hämärästä aamunkoihin

    Manalan valtikka

    Korpien Kutsu

    Nuole Mua

    Voimaa

    Tulisydän

    Honkajuurella asunto

    Juhlapäivä

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*