Newsfeed

Brave New Worlds: With open-minded attitude……

Brave New Worlds - Net Of Illusions

«Brave New World is an instrumental progressive rock project, conceived and created by Fabio Armani, Andrea Fenili and Luciano Masala. The use of the term progressive, rather than referring to a specific musical genre, should be considered as an open-minded attitude, that is, a push to go beyond borders and explore musical territories not yet traced».

«Of course, in our music you will find influences from groups and artists such as Ayreon, BMS, Genesis, King Crimson, Pink Floyd, Yes, as well as electronic music band from the Berlin school (Tangerine Dreams, Klauss Schulze …), but – mainly – we followed our attitude and musical history or rather the concept that was and is at the base of our album or of each single track of the first platter in order to be able to transfer it to the listener. Not only that – by continuing to listen to music and being open to many genres such as jazz / rock, world fusion, ambient, minimal, techno – you will be able to recognize the influences of contemporary authors such as Daft Punk, deadmau5, M83, Skryllex… ».

«That said, is Brave New Worlds (BNW) the name of a music project, a band or their first album? Of course, that’s all of these. And … yes, BNW is certainly inspired by Aldous Huxley’s dystopian philosophical work Brave New World. We released our first album in October 2020 and now we are back with a double album entitled Net Of Illusions».

Tracklist:

CD 1

1. Across His.side (9:13)

2. Across Her.side (8:07)

3. Obscure Light Prelude (3:03)

4. Darkest Lights (8:28)

5. Kilometers In My Bed (4:48)

6. Sea Of Endless Worlds (6:27)

7. Illusions Theme I (6:58)

8. Sliding Reality (8:03)

Total CD 1 Time 55:07

CD 2

1. Net Of Being (9:12)

2. Neuromancer (7:54)

3. Dstry Ur Wrk (7:13)

4. Butterfly Effects (11:27)

5. Across Theme (5:37)

6. Splinters Of Joy (10:00)

7. Frozen Waves (10:11)

Total CD 2 Time 61:34

Line-up:

Fabio Armani: piano, keyboards, synthesizers, ethnic instruments, samplers, electronic drums, arrangements, programming and electronics

Luciano Masala: electric and acoustic guitars

Andrea Fenili: lead vocals & backing vocals, electric and acoustic guitars (1/5, 2/3)

   With:

Simona Capozucco: lead vocals (1/2, 2/5), backing vocals (1/1, 1/6, 2/6)

Peter Voronov: violin, electric violin, viola (1/2, 1/4, 1/6, 1/7, 1/8, 2/4, 2/7)

Manuel Trabucco: clarinet, tenor & soprano sax (1/4, 1/6, 1/7, 2/4, 2/7)

Massimiliano Gentilini: bass (1/4, 1/6, 1/8)

Lenina Crowne: bass and stick

John (the Savage): drums and percussion

Simone Ceracchi: bass (2/6)

Alberto Gatti: electric guitars

Link:
Facebook

Homepage

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*