Newsfeed

Solution 13: With quite a lot of rock influences….

Solution 13 - Chapters From Private Hell

Solution 13 says, «Chapters From Private Hell is a metal album that has quite a lot of rock influences. We tried to mix big riffs with big hooks, it’s up to the listener to decide how we succeeded. Late 2020 we got in contact with Wormholedeath Records, and pretty soon we signed a deal with them».

Solution 13 is a groove metal band Oulu, Pohjois-Pohjanmaa. That city was founded by King Charles IX in 1605 and received city privileges in 1610. Solution13 has certainly not existed so long at all, but they were active from 2000 to 2003 and returned in 2020.

The writing process usually starts with Petri Sääskö has a riff or something where they start working. They just start jamming and throwing ideas to each other and see where it gets from there. Their song-writing isn ́t very pre-planned, but much more instinctive. I enjoy that attitude!

1. My Private Hell

2. When The Night Falls Down

3. Sweet Surrender

4. Never Unbroken

5. My Civil War

6. I Don’t Believe In Miracles

7. Storm

8. Tortured Son

9. What I Need

10. Turn To Dust

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*