Newsfeed

Hábitat: The creative vehicle of composer and multi-instrumentalist Aldo Penelli…..

Hábitat - La Niña Y El Príncipe (The Girl And The Prince).

This is an experience of the Argentine musician Aldo Pinelli and his different projects: Habitat, Invernalia or his solo works, about a fusion of progressive, ambient, Celtic and ancient music. His La Niña Y El Príncipe (The Girl And The Prince) is the new and sixth album from Hábitat.

With great admiration for Italian progressive rock, Habitat sings in Spanish great classics by Premiata Forneria Marconi, Le Orme, Banco del Mutuo Soccorso, Celeste and Fiaba, as well as a bonus track composed by themselves.

Argentinian outfit Hábitat which first and foremost is the creative vehicle of composer and multi-instrumentalist Aldo Penelli, can trace it’s history back to 1984 when they made a few select live performances. Three years later a new version of the band would appear, play a few concerts but then disappear again.

But in 1994 this band was reassembled, and this time for a longer spell. They recorded rearranged editions of their old material and issued it as the demo tape Historias Olvidadas in 1997, and a CD version with additional live tracks followed in 1998. Three years later Baul Repleto De Sugerencias followed. This CD and featured new material, noticably darker in mood than the compositions found on their initial release. It would take five more years before their next effort Puente appeared, an album described by the band themselves as their most powerful production so far.

Tracklist:

1. Príncipe De Un Día (06:09)

2. Dulce María (03:26)

3. No Me Perturbes (03:49)

4. Juego De Niña (05:11)

5. Viene el Ángel (03:45)

6. La Carroza De Hans (06:03)

7. Por obra del Sol (bonus track) (07:20)

Line-up:

Aldo Pinelli – vocals, bass, guitars, keyboards, programming

Carlos Vidal – drums (6), keyboards (5)

Ricardo Henestroza – keyboards (6)

Roberto Sambrizzi – drums (3, 4, 7)

   With

Renato Betello – flute

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*