Newsfeed

Isildurs Bane & Peter Hammill: Fruitful and exciting musical collaboration….

Isildurs Bane & Peter Hammill - In Disequilibrium

 In Disequilibrium is the new album from Isildurs Bane & Peter Hammill, and here are the track In Disequilibrium, Pt. 1 (Single Edit)

Isildurs Bane is a Swedish chamber rock group formed in 1976. Enjoys experiments and new approaches to music. Maybe Isildurs Bane is the best kept music secret from Sweden? Peter Hammill is more famous and his collaborators In Isildurs Band.

Peter Joseph Andrew Hammill (born 5 November 1948) is an English singer-songwriter. He is a founder member of the progressive rock band Van der Graaf Generator. Best known as a singer/songwriter, he also plays guitar and piano and acts as a record producer for his own recordings and occasionally for other artists. In 2012, he was recognized with the Visionary award at the first Progressive Music Awards.

Tracklist:

1. In Disequilibrium, parts 1-3

2. Gently (step by step), parts 1-4

Line-up:

Peter Hammill (VDGG) – vocals

Katrine Amsler – keyboards and sound design

Klas Assarsson – marimba, vibes and other percussion

Luca Calabrese – trumpet

Axel Croné – bass, woodwinds, guitar and keyboards

Samuel Hällkvist – electric guitar

Mats Johansson – keyboards

Liesbeth Lambrecht – violin and viola

Pat Mastelotto (King Crimson, O.R.k., Stick Men, Trey Gunn) – drums

Kjell Severinsson – drums

In Disequilibrium has very intricate arrangements and the musicians are top notch and the playing impressive and with free-ranging virtuosity. The album have only two songs and they contrast each other.

Links:
Facebook Isildurs Bane
Homepage Peter Hammill

Isildurs Bane & Peter Hammill – In Disequilibrium

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*