Newsfeed

Cosmic Dead/Giöbia: Head into the stratosphere…..

Cosmic Dead/ Giöbia - The Intergalactic Connection: Exploring The Sideral Remote Hyperspace

The track Crater Creator is the first single taken from the upcoming split album Giöbia / The Cosmic Creator – The Intergalactic Connection – Exploring The Sideral Remote Hyperspace. This track is a shortened version of the 15 minutes The Cosmic Dead suite Crater Creator. The album will see the light October 29th via Heavy Psych Sounds.

Cosmic Creator states, «The Cosmic Dead head into the stratosphere with their new track Crater Creator‘, a near twenty minute occultation crafted in the far reaches of hyperspace. Here you can listen to a shortened radio edit version.

The track features cosmicians Omar Aborida and Tommy Duffin alongside the temporal oscillations of Luigi Pasquini (Outblinker, Kabobo) and astral projections of Calum Calderwood (Sloth Metropolis). Recorded and produced May 2021 at 16 Ohm recording studio and released via Heavy Psych Sounds as part of The Intergalactic Connection split with Italian space prog legends Giöbia.

Giöbia states, «We are absolutely excited about this upcoming release: being on the same record with such an amazing band like The Cosmic Dead craft something really special. Our goal with this split EP is to smash our listeners in a black hole and bring them back safe and sound. The whole thing in a matter of minutes».

Track list:

1. Giöbia Canyon Moon

2. Giöbia Julia Dream

3. Giöbia Meshes of the Afternoon

4. The Cosmic Dead Crater Creator

Links:
Facebook Cosmic Dead
Facebook Giöbia

About Ulf Backstrøm (7166 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*