Newsfeed

Ske: A real cosmopolitan progger, indeed!

Ske - Insolubilia

Paolo Botta aka Ske states,

«I am a keyboard player, composer and sound engineer from Italy, who just loves prog rock». Bandcamp is the place to listen to Ske music and the new album Insolubilia. An album with 24 guest musicians, and they are very skilled and plays in very good band! Paolo Botta is best known as the keyboard player from Yugen, Not A Good Sign and French TV.

Paolo Botta is a mentioned one of the masterful musicians who consistently takes part in Yugen. In fact, his role as keyboardist in Yugen’s abundant line-up is one of the crucial elements in the aforesaid band’s success at revitalizing and re-shaping the languages of RIO and chamber-rock in Italy’s contemporary prog scene. His résumé also includes a momentary membership in USA’s top avant-prog band French TV. A real cosmopolitan progger, indeed!

Botta has alwya been in charge of Ske’s creation and direction, and we sees him in position of displaying his own personal vision of adventurous progressive music for the new millennium. The first result of this vision is Ske’s debut album 1000 Autunni, an excellent sonic pallete of eclectic music where symphonic prog, experimental chamber, avant-jazz and fusion alternate with and/or melt into each other quite beautifully. 1000 Autunni was released 10 years ago, and the new album is highly anticipated. Insolubilia is a natural sequel to the debut album, and Ske’s music takes new steps and sounds very, very good.

Line-up:

Paolo Botta (Yugen, Not a Good Sign) – Keyboards

   With

Fabio Pignatelli (Goblin) – Bass (9)

Luca Calabrese (Isildur’s Bane) – Pocket Trumpet (1, 5, 9, 10)

Lars Fredrik Frøislie (Wobbler) – Harpsichord (6, 8)

Keith Macksoud (Present) – Bass (11)

Tommaso Leddi (Stormy Six) – Mandolin (1, 11)

Nicolas Nikolopoulos (Ciccada) – Flute (1, 4, 6, 9)

Evangelia Kozoni (Ciccada) – Voice (4)

Vitaly Appow (Rational Diet, Five Storey Ensamble) – Bassoon (2, 7, 10)

Simen Ådnøy Ellingsen (Shamblemaths) – Saxophones (7)

Thea Ellingsen Grant (Juno) – Voice (5, 6, 11)

Alessandro Cassani (Not a Good Sign) – Bass (1, 5, 7)

Martino Malacrida (Not a Good Sign) – Drums (1, 2, 4, 6, 7, 9, 11)

Francesco Zago (Yugen) – Guitars (1, 2, 4, 6, 7, 9, 11)

Maurizio Fasoli (Yugen) – Grand Piano (2, 4, 5, 11)

Valerio Cipollone (Yugen) – Clarinets (2, 4, 6, 8, 9, 11)

Elia Leon Mariani (Yugen) – Violin (2, 4, 9, 10, 11)

Jacopo Costa (Loomings, Yugen) – Vibraphone/Marimba/Xylophone/Glockenspiel/Cymbalum (1, 2, 4-7, 9-11)

Maria Denami (Loomings) – Voice (1, 6, 11)

Massimo Giuntoli (Hobo) – Harmonium (1, 9)

Pierre Wawrzyniak (Camembert, Oiapok) – Bass (2, 4, 6)

Mélanie Gerber (Camembert, Oiapok) – Voice (10)

Guillaume Gravelin (Camembert, Oiapok) – Harp (2, 4, 6, 11)

Pietro Bertoni (F.E.M.) – Trombone/Euphonium (1, 9, 11)

Tiziana Armonia Alessandra Azzone (Il Giardino Delle Muse) – Theorbo (4)

Track list:

1. Sudo

2. Insolubilia I

3. Tor Cia

4. Insolubilia II

5. Lo Stagno del Proverbio

6. Akumu

7. La Nona Onda

8. Scogli 4

9. Insolubilia V

10. Insolubilia IV

11. Insolubilia III

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*