Newsfeed

Twisted Mist: Ambition is to merge genres by infusing them with a signature…..

Twisted Mist - La Peste Soit De Ma Chair (The Plague Be Of My Flesh)

The track La Peste Soit De Ma Chair (The Plague Be Of My Flesh)

Twisted Mist is a French pagan folk metal band founded in 2014 in Reims. If at first, the formation included four musicians with the objective of composing technical death metal, it has been composed since 2016 of only two members: Olivier and Nicolas, Studio musicians.

With inspirations such as traditional medieval music such as pieces by Guillaume De Machaud, modern bands from the Folk scene such as Wardruna, and Metal music from Eluveitie, Corvus Corax and Sepultura, the band’s ambition is to merge genres by infusing them with a signature.

A collection of traditional instruments, including the hurdy-gurdy, the bombarde, the bouzouki, the lyre, a diatonic bone flute and medieval percussion, allows passionate musicians to perform their tracks and give recordings an authentic, artisanal sound.

The first two albums, Mortui Vivos Docent and Le Brâme, published respectively in 2017 and 2018 on Bandcamp, are albums composed for the most part of long instrumental pieces which translate an atmosphere which is sometimes mystical, sometimes warlike.

After two years of preparation, it is the turn of the new album Orbios, the band’s most successful musical project, to see the light of day under the Music-Records label.

This is a decisive step for the formation, which here produces an album on our time on Earth and the notion of heritage.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*