Newsfeed

Cold Night For Alligators: Solid riffs, electronics, and rhythmic oddities in a blender….

Cold Night For Alligators - Nostalgic

Cold Night For Alligators release new video / single Nostalgic. Progressive metal outfit from Denmark, Cold Night For Alligators, have dropped their brand new single Nostalgic yesterday.

A straight-up banger with a lot of brilliant nuances. Solid riffs, electronics, and rhythmic oddities in a blender with a total complex and catchy outcome. The song feels like a nice continuation of both proggy and more metal influences.

The video was shot and edited by their friend Jacob Harris, who integrated live-action, the lyrics, and a cool, throwback video-game aesthetic.

Johan Pedersen (vocals) on the song:

«We’re a weird band and have gotten quite a bit of hate over the time, both in person and online. Now we finally wrote a proper metal song, so it seemed appropriate to write about this. I guess this is a kind of loving middle finger to a metal scene that we come from, but don’t really fit into».

Cold Night For Alligators are a respected and forward-thinking progressive metal outfit from Copenhagen, Denmark. Swaying the world with their innovative take on progressive metalcore and playing numerous shows across Europe and even the far east of India, these guys are no freshmen.

Having explored dense, technical prog metal on their two previous full-lengths, their upcoming material shows a more mature band with a cleaner, softer sound, focused on well-crafted, innovative elements with a progressive edge.

Cold Night For Alligators are:

Johan Pedersen | vocals

Kristoffer Jessen| guitar

Roar Jakobsen | guitar

Nikolaj Lauszus | drums

Lyrics on the track Nostalgic,

Will you ever understand or change

Would you rather leave us in your savage ways

A heartfelt hate you will, engrave

Into our silence and into our ways

It’s a trial

A battle filled with endless pride

Did you try?

Old wounds they will permeate

Cast away your own fear and pride

Instead of you attacking mine

Your passion turned its face, inside

It parted ways, and turned off the lights

Our strength keeps silhouettes restrained

Your heavy hands, are pulling us down

It’s a trial

A battle filled with endless pride

Did you try?

Old wounds they will permeate

Indifference has no name

But it lives in all of us

It’s a machine that feeds on grief

The winner takes it all

In all of us, in all of us

I see you hate, you want to feel nostalgic

But we are changing these chemicals

It’s a trial

A battle filled with endless pride

Did you try?

Old wounds they will permeate

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*