Newsfeed

Horisont: They wanted to do a couple of songs that people might not expect from them….

Horisont - Sheldon Churchyard

Sweden’s Horisont release a cover track and music video for Larry Jon Wilson’s Sheldon Churchyard, which was recorded during the band’s downtime. The song is available on all DSPs and fans can watch the video Sheldon Churchyard now! When bands do something totally different music then usually and it sounds real good I applauded this.

«As big fans of country music we wanted to do a couple of songs that people might not expect from us. Still, we wanted them to sound like Horisont. So we set up at Let Them Swing Studio and hit the record button just to see where the songs took us. This is the result. Let Them Swing Studio is a recording studio in the countryside outside of Gothenburg, Sweden, owned and run by Kim and Malin. They rebuilt an old barn on their property and set it up for live recording. With no neighbors in sight, it’s an ideal place to make noise 24-7. A weekend mixed of relaxed creativity and fun», states Horisont about the new tracks.

Stay tuned for the release of the band’s next cover, which will be out soon. Both songs are not part of Horisont’s last album Sudden Death.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7168 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*