Newsfeed

Lexi Layne: Soaring vocals, enticing melodies and the right amount of atmosphere…..

Lexi Layne - Sinner & Saint

Dark metal inclined singer/songwriter Lexi Layne is here to Dominate your ears with her debut EP Sinner & Saint – out August 6th. The track Saints & Sinners,

Channeling influences from bands such as  Within Temptation, Jinjer, PVRIS, and Rivals, Lexi Layne seamlessly combines electronics, soaring vocals, enticing melodies and the right amount of atmosphere. Fusing beauty and extremism, it is clear that Lexi has a lustrous career ahead of her as her talent cannot be denied or ignored.

Sinner and Saint’ is the debut EP from darkly inclined singer-songwriter Lexi Layne. Working together musically with Clint Fowler in 2019, they have produced a dynamic EP with a truly unique edge.

«I am thrilled to be releasing my first EP on August 6th. It has been a long, beautiful and at sometimes hard road to get this done the way I’ve wanted it, but it’s finally here! I really want my fans to connect personally with each song they hear and create their own story. There are so many highs and lows with my music, a dark yet beautiful roller coaster».– Lexi Layne.

Drawing influences from a range of bands including Within Temptation, Jinjer, PVRIS, and Rivals, the EP combines epic electronics, with soaring vocals and heavy instrumentation. The huge sound of Dominate, with Lexi’s seductive vocals, produce a compelling effect. Creative use of percussive instruments in ‘Bloodless’ delves into a world of sound that is drastically different. The tracks Darkness Of Your Heart and Dominate,

Accompanied by a serene clean guitar lead, the performance feels more intimate and emotional, whilst also adding a progressive twist. Artfully crafted vocal harmonies are unveiled in Lost Soul while Sinner And Saint sees Lexi Layneembrace vocal styles more typical of pop music, contrasted with dark lyrical content and orchestral backing. ‘Sinner and Saint’ draws to a close with an eerie impact as an ethereal choir descends into dissonance and darkness.

Exploring the never-ending strife of good and evil experienced as part of the human condition, Lexi delivers a wide array of powerful soundscapes and musical styles in ‘Sinner and Saint’. Raw emotion exudes from Lexi’s vocals, complementing the instrumentation with a dramatic effect. Sinner And Saint is an enchanting discovery through dark yet beautiful thoughts of a curious mind.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*