Newsfeed

Muertissima: With an efficient and original old school sound…..

Muertissima - Inquisition

Muertissima, death metal band from France, signed with Music-Records for the release of their debut album Inquisition, will be released on October 15, 2021,

Muertissima is a Death Metal band from the Paris region made up of four members: Simon on bass and vocals, Cйdric on drums, Matthias on lead guitar and Stephane on rhythm guitar.

Stйphane Prados is the creator and manager: passionate about all genres of extreme metal, he composed the majority of the songs. Without imposing any constraints of styles or structures, which ended up giving a dynamic death metal, which combines black and thrash phases to give an efficient and original old school sound. The track Cerveza,

Muertissima has to his credit numerous concerts in the Paris region, notably at the Oberkampf Headquarters and at the Covent Garden in Eragny (95), including the opening of the Covent X Fest alongside Witches, Hate Beyond and Agressor.

This album teaser is taken from the song Prometheus of Muertissima from the debut album Inquisition, out October 15th 2021, via Music Records

In 2020, the quartet recorded their debut album at Lower Tones Place Studio.

In May 2021, the band announced their signing with the Music-Records label for the release of Inquisition on October 15, 2021.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*