Newsfeed

Osyron: With the story of a hero who must reluctantly take up arms against a tyrant king…..

Osyron - Griefmaker

Calgary’s Osyron newest video is entitled Griefmaker and from the album Kingsbane,

You may be familiar with Osyron from last year’s 2020 album Foundations. Now in 2021, the band is resurrecting the past by re-releasing their 2017 Kingsbane album in a deluxe edition to re-introduce to new fans. The Kingsbane: Deluxe Edition is re-mixed, re-mastered, and features three bonus tracks. The track Viper Queen,

Osyron is probably for fans Nightwish, Symphony X, Dream Theater, Kamelot, Wintersun.

«Kingsbane tells the story of a hero who must reluctantly take up arms against a tyrant king in a neighboring land. Along the way he faces many inward, and outward challenges he must overcome to achieve his goal. Through it all the hero learns a valuable lesson that even though they are duty bound to stop this great evil, this great evil is also in the eye of the beholder».

They discover that the weight of absolute power has the potential to corrupt absolutely – maybe not all villains are as one dimensional as they seem from the outset».

«Seeing how this album was always so ambitious from a conceptual, thematic and story perspectivedoing a re-release was never on our radar before, and definitely not something we previously considered at all. However, we felt that this album could do with a proper release with an updated sound, and we had a lot of time over the pandemic to try and breathe some new life into it!».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6869 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*