Newsfeed

A Formal Horse: With avant Canterbury prog!

A Formal Horse - Meat Mallet

The band states «Avant-rock awkward squad. Progressive Music Award nominees».

A Formal Horse is a spicy avant-rock prog quartet working out of Southampton. So far the band have recorded 2 EP, the first one released in 2014 with Rob Aubrey (IQ, Big Big Train). They played live at London’s Resonance weekend with Bigelf and Änglagård. Two years the debut album Here Comes A Man From The Council With A Flamethrower.

The music is diverse with some Canterbury, avant-garde and British progressive rock influences. You can hear slight King Crimson influences in some parts of the songs that show some heavy parts and numerous rhythm changes. Now the band are back the sophomore album Meat Mallet with a natural development of their music and a very good album.

Tracklist:

1. This One’s Just a Warning

2. You’ve Got a Billion and I’ve Got a Half

3. Hong Kong

4. I’m a Lasagne

5. Bring a Bun

6. Someone’s After My Malted Milk

7. Space8 

8. Heavy Hit

9. Rose Train

10. Let It Run

11. Mr C’s Two Thousand and Threes

12. Turkey 2000s

Line-up:

Hayley McDonnell – Vocals

Benjamin Short – Guitars and Vocals

Russell Mann – Bass Guitars

Mike Stringfellow – Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*