Newsfeed

Jethro Tull: It’s wonderful to be so wrong!

Jethro Tull - The Zealot Gene

Jethro Tull was founded in Blackpool, UK in 1967 – Hiatus from 2012-2016.

«I didn`t have to play it all the time, I just had to wave it around and look good» – Ian Anderson 2003.

Eccentric on stage yet rather thoughtful, reserved and even sombre at times when not in the limelight, the Jethro Tull image was the brainchild of flute wielding frontman Ian Anderson. Clad in scruffy vagabond apparel, and looking more like an anachronism out of a Charles Dickens tale, Anderson conveyed an old English aura during the band`s formative years in the late 60`s and early 70`s which would persist throughout the band’s 54 year career both visually and musically.

Jethro Tull have released 22 album and I must admit that I really enjoy their music, but its eighteen years since the last album The Jethro Tull Christmas Album. I was absolutely sure that the mentioned album was the last album Jethro Tull released, but I was so wrong! In this matter it’s wonderful to be so wrong!

InsideOutMusic/Sony Music are extremely pleased to announce the signing of progressive rock legends Jethro Tull to the label.  The band has already completed a new album titled The Zealot Gene, which can be expected in early 2022.

Ian Anderson had this to say about the new signing – «After 54 years in the world of music recording, it is with great pleasure that I now sign Jethro Tull to a record company which reminds me, in many ways, of the old Chrysalis label – both as an independent and in its later years in partnership with EMI. Here are real music guys with a passion for the best and most creative in rock music. We look forward to a long and fruitful relationship and more releases to come».

InsideOutMusic label manager Thomas Waber states, «Adding Jethro Tull to the roster is an incredible honour for us. The band are true innovators of the genre and we are looking forward to working with them on their new album. We are sure their countless fans will be as excited about it as we are! ».

With more than 30 albums to their credit and sales totaling more than 50 million, Jethro Tull are one of the most successful rock bands of all-time with a catalog that contains classics that still resonate today. Led by Ian Anderson, Tull still continue to tour throughout the world, entertaining audiences of all ages.

The band currently consists of:

Ian Anderson – Flute, acoustic guitar, harmonica, vocals

Joe Parrish-James – Guitar

Florian Opahle – Guitar (album only)

Scott Hammond – Drums.

John O’Hara – Piano, keyboards and accordion

David Goodier – Bass guitar

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*