Newsfeed

Voidgazer: A biker prog outfit not for the faint hearted……

Voidgazer - Dance Of The Undesirables

The band Voidgazer states, «We are Voidgazer, and we play heavy metal. All about FAST and LOUD. Tight riffs and shredding solos. Scary music to fuck to». The album Dance Of The Undesirables will be self-released 27 August 2021 from the St. Louis (Missouri)  biker prog outfit Voidgazer

The band was originally formed in 2015 and are not for the faint hearted – they intend to live fast and leave a bloated haggard corpse. The new video Jesus Take The Needle,

Their raging power takes no prisoners, but Voidgazer deliver far more than just aggressive sounds. Sexual Sadist Serial Slasher brings a catchy riff hook, along with heavy dissonant and progressive experimentation. The harsh vocals are demonic, and the entire sound descends lower and lower into the guttural depths. The title track, Dance Of The Undesirables, exerts a dynamic build-up into high energy, fast speed riffs. Ludicrous shredding entails while vocals explore further guttural lows and shrieking banshee screeches.

 And not forgetting an unusual twist, blues influences emerge and segue seamlessly into the realms of the dark. Voidgazer continuously push conventional genre boundaries with each track. ‘Blast Equalizer’ sees progressive experimentation with their choice of chord sequences and inclusion of non-standard time signatures. The track goes all in with another powerful breakdown and dives even further into the entrails of the oppressed gloom.

Voidgazer have discovered a means of delivering a solid extreme metal sound whilst weaving their own unique progressive identity into the mix. They manipulate the dynamics so well it’s impossible to predict what’s coming next. High speed sections also show off their technical abilities and explore a fantastically dark sense of creativity. ‘Dance of the Undesirables’ is sheer heavy chaos in the best possible sense.

Line-up:

Omar Olivares II – Vocals

Austin Rakey – Guitars

Mitchell Bussone – Bass Guitar

Kyle Hammer – Drums – Dance Of The Undesirables

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*