Newsfeed

Jaded Heart: With a plethora of shows locally….

Jaded Herat – Price Of Mind

Jaded Heart is a hard rock/alternative band from Newfoundland, and they have been active since 2019. Canadian rockers Jaded Truth Stream explosive new video via The Ripple Effect with Price Of Mind,

It all started it in 2019 when vocalist & guitarist Kyle Woodland and Bassist Aaron Jones were looking for a drummer after the demise of their previous band.

They soon got in touch with Michael Small who was a known drummer in the local metal scene. Bonding over there shared love of 90’s rock, metal & punk and having a similar mindset… the band soon began learning cover songs and crafting original material. What followed was a plethora of shows locally throughout St John’s. Taking their dirty rock n roll sounds to the people. In 2020 the band released their full length album titled Rx which is a physiological thriller packed among brooding guitars, manic bass and pounding drums. Saturn’s Refrain (live) video:

The rise of covid19 saw the end of jaded truth’s live shows for the promotion of Rx.

So the band returned to the studio to record their newest opus.

The album was recorded by Michael Small in his home studio, Mount Pearl, Newfoundland. 

Mastering was done by Jack Endino in Seattle

Line-up:

Kyle Woodland – Guitar & Vocals

Aaron Jones – Bass

Michael Small – Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*