Newsfeed

Far Cry: With generous lot of music…..

Far Cry - If Only....

Far Cry offers more than an hour of music on their debut album If Only….and there is a generous lot of music. As a bonus, very interesting and good music and three epic songs, three long track and two short songs. Most of the songs have the tight and powerful rhythm section as the core but keys and guitars adding inventing elements.

The American band deliver a well-balanced album in sound and artistic approach. And the band obviously thrives on their distinct tapping of prog. The music is varied especially on the track Mask Of Deception, and rather bombastic is the song Missing Floor. The listener one moments hears trace of Frank Zappa with dynamic bass and amazing guitar runs, and sometimes there are some moments of King Crimson delights.

Tracklist:

1. The Mask Of Deception (11:26)

2. Programophone (6:51)

3. Winterlude (2:25)

4. Simple Pleasures (13:22)

5. The Missing Floor (7:23)

6. Winterlude Waning (2:27)

7. If Only (16:26)

8. Dream Dancer (6:28)

Total Time 66:48

Line-up:

Jeff Brewer – lead & backing vocals, bass, bass synth, bass pedals, guitar

Robert Hutchinson – drums, percussion, bells, spoken words

Bryan Collin – guitars

Chris Dabbo – piano, keyboards, vocals

   With

Richard Silva – keyboards (2)

Kendra Emery – alto & tenor sax (1)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*