Newsfeed

Vestamaran: Low- octan rock music without jibbirish …..

Vestamaran - Bungalow Rex

Rising from the ashes of the band Father Of A Thousand Kids from Askøy ( an island just outside the city of Bergen ) the group Vestamaran do release their debut album  Bungalow Rex” 18/6. Featuring members from Ribosyme, Knekklectric, The Danny Cannon Show amongst others from the infamous Bergen scene. Check them out 🙂

This is low- octan rock music from the Norwegian happy campers Vestamaran, the answer of the questions you didn’t raise? Or is it just another musical loveless pandemic hug? While the habitants of the world got together and pointed out the word bungalow to be everybody’s favorite word, Vestamaran quickly adapted this award winning letters to their title. You might say that this word is the only trending element of this release, but suddenly you also notice the lovely purple colored vinyl. The word rex is also included as a contrast. Life is not just bungalow all day long, it also includes a lot of rex in the evenings.

From the fjordy west coast of Norway appears the best friends, and melody makers in Vestamaran. Their only intention is to make high quality rock without jibbirish. It’s not masculine. Rather genderless, but their music still has a fair amount of sex. Like the sexyness which gets you up in the morning. Not the one that gets you horny. It’s saxophone rock without the saxophone. A strip club without the strippers. Their debut album, Bungalow Rex, has now been launched through the channels of Apollon Records. Its a fair chance that this album can function as a small replacement for the woman you never kissed, for the child you never gave birth to, or the trauma you never dealt with. It can also function as just another futile time waster.

Line-up: Endre Aasebø, Kjartan Ericsson, Kjell Arne Kjærgård, Jon Bolstad & Kristian Linz.

Tracklist:

01. Error Come Save Me

02. Risky Pigeon

03. Swag

04. Cutest Offender

05. My Finest Eye

06. Solitude

07. Grustak

08. Salt Chair

09. Follow Me

10. Only For You

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*