Newsfeed

K’mono: Retro prog and The Mini Apple…..

K'mono - Return To The 'E'

The name Minneapolis comes from (the Native American language dakota memory – water, and the Greek polis – city. In local folklore, the city is often called – because of the name and the high-rise buildings – The Mini Apple, as a kind of local opposite of New York (The Big Apple ). The band K`mono is from this exciting town and they play an exciting prog.

Return To The ‘E’ is the debut LP from Minneapolis-based prog trio K’mono. Inspired by the prog rock boom of the early 70’s. The album was released May 28, 2021 and recorded at Terrarium Recording Studios in Minneapolis, MN. Recorded, Mixed and Mastered by Jake Wagner.

Track list:

1. Highlighter (1:44)

2. All For The King (8:26)

3. Which Warlock? (7:56)

4. Feel You Pulsing (6:09)

5. The Judicious Shall Be Particoated & The Unpregnant O’er Wrought (Movements I-III) (13:06)

Total Time 37:21

Line-up:

Jeffrey Carlson: guitars, vocals, synths & organs

Chad Fjerstad: bass, vocals, synths & organs

Timothy Java: drums

   With

Alexander Kish: saxophone (5)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*