Newsfeed

Osiris Club: With the furthest reaches of psychedelia, prog, doom-folk and genres yet to be named…..

Osiris Club – The Green Chapel

Osiris Club was originally conceived as an instrumental project fusing horror movie soundtracks with avant-metal, the band has now morphed into a forbidding unit of musicians. Taking the best parts of 1970s progressive, 1980s post-punk and 1990s extreme rock, they have created a genuinely new sound, radical and uncompromising yet still melodic and accessible.

The new album from Osiris Club is entitled The Green Chapel and will be released by Bad Elephant Music on 20th August 2021.

The third album by the Osiris Club is a journey into the furthest reaches of psychedelia, prog, doom-folk and genres yet to be named. With the addition of acoustic guitars and Mellotron, the band’s trademark riffage has expanded to encompass influences from British folk horror, classic rock and progressive sounds from the 1960s to the present day.

Unsurprisingly, the ghosts of history lie heavy over this music. Inspired in part by medieval tales of headless knights, blind hares, wild hunts by moonlight and snow-choked English landscapes, the lyrics conjure a world of mysterious powers spilling into reality and ancient forces waiting to be unleashed. Invoking authors such as Arthur Machen and MR James, the musical content faithfully mirrors this magical summoning of energies both benign and infernal.

Decide which path you wish to take!

Track list:

    Phantasm

    Moscow

    The Inmost Light part 1

    The Inmost Light part 2

    Diamonds In The Wishing Well

    Count Magnus

    The Green Chapel I: The Green Chapel

    The Green Chapel II: Blind Hare & The Pale Lady

    The Green Chapel III: Winter’s End

    The Green Chapel IV: My Lord The Sun

    The Crow

 Line-up:

Sean Cooper – lead vocals (1, 2, 5, 6, 11), bass, synthesizers

Simon Oakes – lead vocals (3, 4, 7, 8 ,9, 10), cornet, synthesizers

Chris Fullard – guitars, FX

Roland Scriver – guitars, acoustic guitars

Andrew Prestidge – drums, percussion, guitar, synthesizers

Hanna Petterson – saxophone

Misha Hering – Oberheim 4 Voice

Bandcamp

Tracks 1, 2, 5 & 6 written by Sean Cooper, Andew Prestidge, Chris Fullard and Roland Scriver.

 Tracks 3, 4, 7, 8, 9 & 10 written by Simon Oakes, Andew Prestidge, Chris Fullard and Roland Scriver.

 Track 11 written by Andrew Prestidge and Sean Cooper.

 Recorded at Holy Mountain Studios, Bethnal Green, in January 2020.

Engineered and mixed by Misha Hering.

Assistant Engineer – Stanley Collins Gravett.

Mastered by Adam Gonsalves at Telegraph Mastering.

Art direction and concept by Roland Scriver and Andrew Prestidge.

Sleeve designs by Roland Scriver at Familiar Ink.

Illustrations by Roland Scriver at Familiar Ink and Andrew Prestidge at Morlock Art.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*