Newsfeed

NarreN: Swedish for joker / fool….

NarreN - Aura

NarreN is a one-man musical project. It was created in 2015 by vocalist, composer and producer Maria Eriksson. Narren – is Swedish for joker / fool. Swedish Rock project Narre has signed with Wormhole Death a licensing deal for the album Aura due for digital release on 17 09 2021.To celebrate the occasion, NarreN drops  the single & video to the track The Lovers.

1. Intro

2. As a sail (feat. Dzmitry – Synaxaria)

3. Height (feat. ERIA)

4. Roses & Thorns

5. Love

6. Rise

7. The Lovers

8. Other Side

9. The last poem – Alexey Rybnikov Cover

10. This Is Not California

11. Cool vibes – Vanilla Ninja Live Cover

Narren – is as mentioned above Swedish for joker / fool. But by analogy with the Tarot card The Fool” it means a person who commits crazy acts and steps into the unknown, while everyone tells him that he is doing something stupid and unreasonable and that he is going to lose. But only a brave madman who believes in his crazy unrealistic ideas, can turn a dream into reality.

«My name is Maria Eriksson and all my life I have been acting like that madman from the Tarot card. I am losing a lot, but In the end I am gaining something more. The name of my project fully embodies what I am».

«Fifteen years ago I quit a good job and moved to another country. To Sweden, where I had nothing. This is where my maternal ancestors were from. I was born in Belarus, but I never felt that this country is my home. But Sweden is».

«I have been writing music since I was four years old and even back then I realized that I wanted to move my life with music. For me, the main thing is melody and individuality. I have tried my whole life to achieve uniqueness in sound. I love rock, metal, pop, folk and retro sound, which is what I try to combine in my music».

«By now I am the only constant member of the band. I work since 2020 with Djuha Tsvibel. Most of the songs is written and produced by me».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7409 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*