Newsfeed

Rat King: Enigmatic doom metal outfit……

Rat King- Omen

Ra King sound ugly but fortunately it`s a band name and the band is an enigmatic doom metal outfit. Rat King, looms on the cusp of their upcoming opus, Omen. Drawing from the depths of gloom, Rat King’s latest endeavor delves into the stark and pallid recesses of the mind and the fallible nature of mankind. The track Nepeta Divinorum,

Lyrics:

Only yesterday I felt this wrath

A thousand corpses strewn along your path

And all the while you did nothing

Their screams meant nothing… nothing

Here I am in this unmarked grave

Thousand corpses laid to waste

Now I simply beckon the day

The day you see who’s really to blame

Now the time has come to wash away the pain

Written by Kyle Wilcher, performed by Rat King, recorded and mixed by Tucker Thomasson, mastered at BrassTacks Audio.

Formed in 2016 in Evansville, IN, members Andrei Stirbu (Lead Guitar), Kyle Wilcher (Drums/Lead Vocals), Jason Wilcher (Rhythm Guitar/ Backing Vocals), and Nick Graman (Bass), learned together and grew together as a band. Drawing inspiration from their metal forefathers Black Sabbath, Windhand, Conan, Electric Wizard, Sleep, and Kyuss, the band has explored heavier and darker themes throughout their evolution.

Omen is a largely heavier and more orchestrated body of work than their previous releases, including their debut EP Barren (2017). The album is driven by haunting, emotive vocals, an increasingly rare commodity in a metal scene so committed to harsher styles of singing. The low tuning and methodical pace of each track draws the listener into the shadows and holds them to the very last note.

Omen marks the defining moment in the band’s upward trajectory as they push forward into 2021 with more singles, more shows, and more doom on the horizon.

   01 – Nepeta Divinorum               7:13      

   02 – Supernova               6:29      

   03 – Capsizer    7:13      

   04 – Queen Anne_s Revenge     1:18      

   05 – Druid Crusher        4:42      

   06 – Vagrant    9:22      

   07 – Shackleton              2:14      

   08 – Glacier      5:57      

   09 – Matryoshka            1:12

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*